Behandlingar


KranioSakral terapiI behandlingen på Inre Balans kan obalanser släppa, förutom fysiskt, även mentalt, emotionell och  andligt. Kraniosakral terapi kan påverka hormonsystemet, immunförsvaret, stimulera matsmältningen positivt samt förbättra förmågan till koncentration och inlärning. Behandlingen påverkar nervsystemet på ett avslappnande sätt vilket gör att du kan känna dig väldigt trött efteråt. Så det kan det vara  bra att planera in tid att vila efter behandlingen.

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar man behöver, beroende på vad man vill behandla,  hur lång tid man haft besvär, samt att olika människor svarar olika fort på behandlingen. Därför kan  det vara bra att ta ett par, tre behandlingar först, innan man försöker avgöra om det kommer att gå fort eller ta längre tid.

På ett enkelt sätt kan man säga att man jobbar med ryggmärgsvätskans mekanik och dess pulsation och utifrån den kan man känna om det finns olika störningar i kroppen. Vid störning på denna går man in och behandlar med mycket små  specifika rörelser och så lite forcering som möjligt för att återställa dess pulsation. Man assisterar kroppen till självläkning.


MonicorMonicor kan avläsa akupunkturpunkters frekvenser och visa vilka punkter som är svaga. Genom att välja ut de svagaste punkterna och även korrigera dem, så kan vi ge en optimal akupunkturbehandling.


När Monicor upptäcker grova frekvenser i kroppen (0-100 Hz), så korrigerar apparaten dem. De grova frekvenserna styrs av finare frekvenser som finns i kroppsvätskorna, cellmembranen och i DNA’t.  Med andra ord så kan vi med Monicor upptäcka symptomet, påverka samt korrigera dess energetiska tillstånd genom att stärka akupunkturpunkterna.


DornmetodenDornMetoden (också kallat för Dornterapi) är en alternativ holistisk behandling som bygger på gammal kunskap av lokalbefolkningen i Alpregionen. Metoden är en behandling till självhjälp som används för att korrigera felställningar i ryggraden och andra led. DornMetoden har utvecklats för ca 30 år sen genom tysken Dieter Dorn och har blivit en snabb växande behandlingsmetod över hela världen. Den används ofta för att behandla nack-, rygg-, axel och andra ledproblem samt hjälper den till att förbättra den allmäna hållningen och hälsan.


DornMetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.


DornMetoden som skonsamt korrigeriar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med  osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära. Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.